There was an error in this gadget

Thursday, September 15, 2011

''Wahai tuhanku permudahkanlah dan janganlah kau susahkan''

salam all..

Alhamdulillah, finally, another update from me after a long time (kak umi dok gelak je kat blog aku setiap kali bukak blog ni ye?).. hehehe

Alhamdulillah.. i am officially called a GRADUATE (Bachelor of Engineering (Communication) (Honours)).. yahoooo.. thnx Allah.. after all the hardships for 6 yearss!! still cant forget my abah's motto ; ' nak merangkak ke nak tertunggeng ke.. 3 pointer and above k''.. Alhamdulillah bah, anakmu ini berjaya menyahut cabaran itu.. hehe.. Alhamdulillah ya Rabb..

And now,im just waiting to fly to UK..pursuing my Master degree pula .. Alhamdulillah.. rezeki yang x disangka2.. MSc Communication System Engineering at University of Portsmouth,UK.. its always been my dream to study abroad..but, am I still be dreaming? ya Rabb.. Thanks To You.. Ya Rahman.. Its no longer a dream.. This is real man!.. >.<..

Seram la juga.. sbb sorang2 ni.. ya Rabb..permudahkanlah urusanku.. hmm.. MARA pon x bagi money lagi.. so sume kene pakai duit sendirik.. berkerut juga muka abah bila aku minta nak bayar sewa la..sewa pula 300 pound..kalau kali 5? RM1500!!.. MasyaAllah..MasyaAllah..nak kene langsai PTPTN la (harap2 boleh pending dulu bayaran smpai aku bekerja nnti)..nak beli barang2 la.. masyaAllah.. kalau org yang x berapa senang? mcm mana ye? Mama kater..time die dolu2.. smpai siap gadai tanah..tu kalau ada tanah.. kalau xder? SubhanaAllah..sesungguhnya rezeki tu dtg dari Allah..kan?

so..on monday, nak kene hntar perjanjian..hopefully there will be no problems.. then i just have to wait for Visa application..hopefully, yang tu pon xde masalah juga...<^.^>

and the expected flight is on 26th sept..

.. Ya RabB.. permudahkanlah urusan ku..

Gonna miss my beloved frens(namely kak umi, kak fai, atul and citah) and family !...

2 comments:

atul said...

update blog ke cheq~
insyaallah dengan adanya internet ko x kan rasa jauh beribu2 km sangat
hari2 pun boleh story2

sardingoreng said...

hehe..nak start update la ni.. tapi boleh ke nak istiqamah? haha