There was an error in this gadget

Tuesday, March 29, 2011

di luar tingkap UIA..hujan.. Alhamdulillah


bagun2 pagi... dengar bunyi dropping air kat luar..ooh.. hujan rupenye.. ingt nak smbung tido balik.. tpi kepala dah pening sebab tdo awal semalam..bngunlah~ mandi2 dan solat subuh.. :) .. Alhamdulillah.. setelah panas berhari2 sampai saket kepala.. Allah turunkan hujan pula..

"ketika menerima sesuatu yang buruk,
ingatlah saat2 kita menerima sesuatu yang baik "

kat luar masih gerimis..Subhanallah~ aku bukak jer la tingkap luas2..kalo nyet datang masuk.. aku bagi je roti ngn air nescafe lebihan sarapan tadi..pagi2 ni nyet mesti lapar..hehe (hissh..~ jngn sebut2..nnti dtg betol2..naya jer..) =P .. sejuknya pagi ni.. terbaca satu belog.. dia tulis :

Bersama Kesulitan Ada Kemudahan

Wahai manusia, setelah lapar ada kenyang,
setelah haus ada kepuasan,
setelah berjaga ada tidur yang lena, dan setelah sakit ada kesembuhan,
Setiap yang hilang pasti ditemui, dalam kesesatan akan datang petunjuk,
dalam kesulitan ada kemudahan, dan setiap kegelapan akan terang benderang.

"Mudah-mudahan Allah mendatangkan kemenangan atau sesuatu keputusan dari sisi-Nya"
(Quran : Al-maidah 5;52)

dan setelah baca buku dengan bersungguh2, boleh jawab exam dengan jayanya..
(tally x? <^.^">)

oo..buku satellite depan mata..tapi setiap kali bukak mata terus nak lelap..isk2..tak pon.. tngn dok gatal main komputer.. (ni tengah tulis belog pulak dah).. hadow.. tape2.. jap lagi smbung balik baca buku.. bacalah walau satu ayat (adaptasi daripada : sebarkanlah walau satu ayat..hehe)

semalam g jumpa dr.khai.. tetiba dapat kerja free untuk final year project..GEDEBUB~ senang je dia tmbah kerja.. adow.. tensi2..

me and atul : BER ni xjadi la sir, cam mana yer..?
dr.khai : eyh salah ni..awak tmbah or ubah sket coding ni, sampai dapat output, senang je ni.. 2 hari boleh siap kan?
me and atul : ubah? hmmm.. (dalam hati.. 4 hari lagi kitorang da start final sir.. sempat ke)
dan2 je pastu atul balik rumah.. cari ketenangan..tape atul.. kita boleh.. yeah~! uhuk2..

kak umi pon dok ngdu2..simulation diorang xsiap2 lagi..siannye..result xkuar2 katenye.. pagi ni die kene g lab lagi untuk buat simulation.. isk2..

roomates sume xder.. pagi2 dah ke lab..final year project punye pasal....

final sem ni.. aku rasa cam agak tough sket.. maybe becoz our final year.. but someone said tat, final student biasanya rilek je.. isk2..

ya RABB permudahkan lah urusan kami2 ini..

UIA terchenta.. buat teman2 seperjuangan yang ku sayangi..namely : kak umi, kak fairuz, atul, citah.. all the best.. himne sayo~.. bertabahlah pada-Nya..kita boleh~! ni upload gmbar UIA (snap mase jogging time 3rd year kot..haha).. tatap puas2 yer.. nnti lepas ni rindu pulak.. hehe






1 comment:

atul said...

bengang ke aku balik rumah
maaflah kalau ko marah
selamat study